مقالات

پروتئین گوشت

گوشت مهم ترین منبع تامین پروتئین است. پروتئین گوشت دارای مقادیر زیادی از اسید آمینه های ضروری بدن می باشد. همچنین گوشت منبع مهمی برای تامین آهن، روی، فسفر، سدیم، کلر و منیزیم نیز می باشد. منبع  ویتامین های گروه B به ویژه ویتامین B2 به شمار می رود و دارای ویتامین B12  می باشد.

پروتئین گوشت

میزان سهم پروتئین در بدن انسان 20% می باشد. که افراد بزرگسال باید یک سوم از کالری مورد نیاز خود را از پروتئین ها ( پروتئین گوشت و یا پروتئین گیاهی ) دریافت کنند. نکته ای که همواره در رژیم های غذایی مهم بوده مسئله تامین پروتئین در این برنامه های غذایی بوده است. ما در این مقاله قرار است به بررسی پروتئین گوشت و پروتئین گیاهی بپردازیم با ما همراه باشید.  

آهن موجود در گوشت

آهن موجود در گوشت کیفیت بالایی دارد و راحت جذب بدن می شود. در حالی که آهن موجود در مواد غذایی گیاهی کمتر جذب می شوند و 90 درصد آن به هدر می رود. همچنین آهن موجود در گوشت قرمز دو برابر مرغ و ماهی است. غذاهای گیاهی نیز دارای موادی مثل اسید فیتیک های موجود در غلات، حبوبات و مغزها و پلی فنول های موجود در سبزیجات هستند که از جذب آهن جلوگیری می کند.

اثرات پروتئین بر بدن

پروتئین‌های گوشت منابع تغذیه‌ای مهم برای انسان هستند. پروتئین‌ها باید قبل از عبور از دیواره روده کوچک و ورود به جریان خون به اسیدهای آمینه یا پپتیدهای کوچک تجزیه شوند بنابراین کیفیت غذایی پروتئین‌های گوشت تا حد زیادی به قابلیت هضم آنها بستگی دارد. با این وجود، فرآیندهای سوسیس کانتونی (نمک، خشک کردن، افزودن قند) می تواند بر ساختار پروتئین‌های گوشت و در نتیجه قابلیت هضم آنها تأثیر بگذارد.

لازم به ذکر است که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، به ویژه کودکان خردسال، به دلیل عدم امنیت غذایی پروتئین کافی دریافت نمی‌کنند. اثرات کمبود پروتئین و سو تغذیه، نارسایی رشد و از دست دادن توده عضلانی و کاهش ایمنی، تضعیف قلب و سیستم تنفسی و مرگ می باشد.

مواد مغذی موجود در پروتئین گوشت

مواد مغذی در پروتئین گوشت، متنوع تر و فراوان تر به نسبت پروتئینی گیاهی می باشد. که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

روی به طور فراوان در گوشت گاو و گوسفند یافت می شود. روی در منابع پروتئین گیاهی کم تر یافت می شود.
DHA ماده ضروری لازم برای سلامت مغز که در ماهی یافت می شود. 
ویتامین D با توجه به این که این ویتامین در قارچ ها هم یافت می شود اما بدن انسان  ویتامین حاصل از پروتئین گوشت را بهتر جذب می کند. گوشت ماهی و مرغ سرشار از پروتین گوشت می باشد.

ویتامین B12  کمبود این ویتامین در بدن افرادی که گیاه خوار می باشند و از خوردن گوشت و فراورده های گوشتی اجتناب می کنند دیده می شود. بهترین منبع ویتامین B12 گوشت گوسفند و گاو می باشد.

فراورده های گوشتی ماکیماه شامل ( برگر و استیک، سوسیس، ژامبون و کالباس ) تهیه شده از سالم ترین مواد و تازه ترین گوشت می باشد که پاسخگوی پروتئین مورد نیاز بدن شما می باشد. 

به چه مقدار پروتئین نیاز دارید؟

میزان توصیه شده مصرف روزانه پروتئین برای بیشتر بزرگسالان بین 46-63 گرم است، در زنان باردار و شیرده تا 65 گرم در روز نیاز دارند. مقدار روزانه برای پروتئین 50 گرم در روز تعیین می شود. که به طور متوسط برای اکثر افراد مفید است. ورزشکاران یا سایر افرادی که به دنبال ایجاد توده عضلانی هستند، ممکن است بخواهند پروتئین بیشتری مصرف کنند.
غذاهای حاوی پروتئین بالا شامل: مرغ بدون چربی، گوشت قرمز بدون چربی، ماهی، گوشت گاو بدون چربی، توفو، لوبیا، عدس، ماست کم چرب، شیر، پنیر، دانه‌ها، مغزها و تخم مرغ است.

فواید مصرف پروتئین حیوانی برای سلامتی

از مزیت های مصرف پروتئین گوشت گاو، گوسفند و غیره می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سلامت مو

پروتئین‌ها به حفظ سلامت مو و حفاظت از آن در مقابل آسیب‌ها کمک می‌کنند. به همین امر در محصولات بهداشتی و نرم کننده ها از پروتئین ها استفاده می کنند.

تقویت سیستم ایمنی

بدن انسان به کمک پادتن در مقابل عفونت ها و بیماری از خود دفاع می کند که این پادتن ها از پروتئین ها تشکیل شده اند.

بهبود عملکرد سیستم عصبی

وظیفه‌ای دیگر پروتئین‌ها بهبود عملکرد سیستم عصبی است. گیرنده‌های عصبی با استفاده از ترکیبات پروتئینی وظیفه انتقال سیگنال‌های عصبی به درون سلول ها را دارند.

افزایش سلامت عضلات

یکی از نقش های اساسی پروتئین ها در انقباض عضلاتی و هماهنگی آنان می باشد. اگر میزان پروتئین در بدن کم شود رشد عضلات به مشکل بر می خورد. 

حفاظت از پوست

یکی از مسئولیت هایی که پروتئین ها دارند حفاظت از پوست می باشد. اگر پروتئین به میزان کافی در بدن یافت شود در صورتی که قسمتی از بافت پوست صدمه دیده باشد به بازسازی آن اقدام می کنند. پروتئین ها به رفع چین و چروک صورت کمک فراوانی می کند.

افزایش سوخت و ساز بدن و چربی‌سوزی

جذب حداکثری پروتئین به طرز قابل توجهی، موجب بالا رفتن سوخت و ساز بدن می شود و میزان چربی‌(کالری)سوزی را افزایش می‌دهد. این میزان بالغ بر ۸۰ تا ۱۰۰ کالری در روز است. فراتر از نقش‌های اساسی پروتئین در ساخت و نگهداری عضلات و بافت‌های بدن، ممکن است در کنترل وزن شما نیز اثر بگذارد.

مصرف گوشت در ایران

با توجه به گران شدن روز افزون فرآورده‌های گوشتی سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور از ۹,۶ کیلوگرم در سال ۱۳۹۵ به ۸,۵ کیلوگرم در سال ۱۳۹۷ کاهش یافته است. اما با تبلیغات منفی و مضرات گوشت قرمز، می خواهند این وعده مفید غذایی را بد جلوه دهند. با این وجود در کشوری مانند آمریکا مصرف گوشت هر فرد به طور متوسط سالانه 125 كیلوگرم می باشد و حتی بیشتر هم ممکن است.

اثرات منفی تولید گوشت بر محیط زیست

گوشت منبع مهم تغذیه‌ای بسیاری از افراد در سراسر جهان است. تقاضای جهانی برای گوشت در حال افزایش است. طی 50 سال گذشته، تولید گوشت بیش از چهار برابر شده است. اکنون جهان سالانه بیش از 320 میلیون تن تولید می کند.

 تولید گوشت تأثیرات زیادی در محیط زیست، افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای، استفاده از زمین‌های کشاورزی و آب شیرین دارد. یکی از مهمترین چالش‌های دنیا تولید و مصرف گوشت، لبنیات و سایر محصولات پروتئینی به روشی است که تأثیرات زیست محیطی آن را کاهش دهد.

اسید آمینه گیاهی و حیوانی

 

  • پروتئین‌ها و اسیدهای آمینه تقریباً برای هر فرآیند متابولیسم در بدن استفاده می شود. با این حال، پروتئین‌های مختلف می توانند در انواع اسیدهای آمینه موجود در آنها بسیار متفاوت باشند. در حالی که پروتئین‌های حیوانی تمایل خوبی به تعادل اسیدهای آمینه مورد نیاز ما دارند، برخی از پروتئین‌های گیاهی دارای اسیدهای آمینه خاصی نیستند. به عنوان مثال، برخی از پروتئین‌های اصلی گیاه اغلب دارای متیونین، تریپتوفان، لیسین و ایزولوسین هستند.
  • پروتئین‌های حیوانی کامل هستند اما پروتئین‌های گیاهی کامل نیستند. در کل، حدود 20 اسید آمینه وجود دارد که بدن انسان از آنها برای ساخت پروتئین استفاده می کند. این اسیدهای آمینه به دو صورت اساسی یا غیر ضروری طبقه بندی می شوند.
    بدن شما می تواند اسیدهای آمینه غیر ضروری تولید کند. با این حال، نمی‌تواند اسیدهای آمینه ضروری را تولید کند، که باید از طریق رژیم غذایی به بدن برسد. برای سلامتی مطلوب بدن شما به تمام اسیدهای آمینه ضروری در نسبت‌های مناسب نیاز دارد. منابع پروتئینی حیوانی مانند گوشت، ماهی، مرغ، تخم مرغ و لبنیات مشابه پروتئین موجود در بدن شما هستند.

ماکیماه

شرکت فراورده های گوشتی ماکیماه عرضه کننده محصولاتی گوشتی می باشد. ما آماده عرضه عمده به تمامی فروشگاه ها، ساندویچی‌ها و تهیه غذا می باشیم. جهت هرگونه اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در تماس باشید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید